TW Residential koopt woningportefeuille zuid Nederland aan

TW Residential heeft namens een particuliere belegger een woningportefeuille in zuid Nederland aangekocht.  Verkoper is DW Real Estate namens een Duits pensioenfonds.

De woningportefeuille bestaat uit 33 meergezinswoningen, 4 eengezinswoningen en een zorgcomplex.  ABC Capital begeleidde DW Real Estate bij de transactie, Dirkzwager legal & tax verzorgde de juridische begeleiding. TW Residential heeft de aankoop begeleid ten behoeve van de Koper.

De 2 appartementencomplexen zijn gelegen in Bladel en Sint-Maartensdijk en zijn gebouwd in de periode 2009-2010. Beide complexen zijn onaangebroken. De appartementen bevinden zich in het gereguleerde en geliberaliseerde huursegment en zijn voorzien van energielabel A. Het zorgcomplex in Terheijden is gebouwd in 1950 en is voorzien van energielabel D. 

De koper belegt in vastgoed met een laag risicoprofiel. Op basis van de vastgestelde vastgoedstrategie is een hoogwaardige (woning)portefeuille in Nederland opgebouwd met huren in met name het gereguleerde en middensegment. Er wordt hierbij gestreefd naar een duurzame exploitatie met een reëel stabiel rendement voor een langere periode (buy and hold). De 3 gekochte complexen zijn technisch- en commercieel van hoog niveau en passen zeer goed bij de groeidoelstellingen van de Koper.

Vincent Walland, adjunct-directeur van ABC Capital:”Wij hebbend deze 3 complexen als onderdeel van een omvangrijkere woningportefeuille enkele jaren geleden verkocht aan DW Real Estate. Als onderdeel van de portefeuillestrategie heeft het pensioenfonds er voor gekozen om zich te richten op de grotere woningcomplexen, waardoor dit bezit voor dispositie in aanmerking kwam. Voor de komende jaren heeft DW Real Estate een groeiambitie in Nederland. De gebruikelijke eindejaarsrally op de woningbeleggingsmarkt gecombineerd met de voorgenomen verhoging van het tarief van de overdrachtsbelasting, zorgde voor gezonde belangstelling voor deze woningportefeuille”.