TW Residential koopt 32 recent gebouwde woningen aan

TW Residential heeft 32 woningen aangekocht in Appelscha. Verkoper is een lokale ontwikkelaar.

TW Residential heeft de 32 woningen aangekocht ten behoeve van het door haar geïnitieerde woningfonds NOAH Vastgoed BV.  De woningen zijn gelegen aan Het Oldehof 2 tm 64 te Appelscha en zijn opgeleverd in 2020. Barteld makelaar&adviseur begeleide verkoper ‘De Eendracht Projectontwikkeling III’ bij deze transactie. TW Residential – NOAH Vastgoed werd bij de aankoop commercieel geadviseerd door DeenKoopmans, op fiscaal gebied door Red Tax en technisch door Compact Real Estate Services. Het transport is verzorgd door het notariaat van Baker&McKenzie. 

De woningen zijn opgeleverd in 2020 en de woonblokken zijn onaangebroken. Hoewel de woningen op basis van WWS-punten geliberaliseerd verhuurd kunnen worden, zijn alle woningen verhuurd in het gereguleerde segment. Het complex is voorts voorzien van zonnepanelen en de woningen beschikken over energielabel A.

Hein Peeters, partner bij TW Residential:

“We hebben NOAH Vastgoed in 2019 geinitieerd en deze woningen vormen een perfecte aanvulling op de bestaande portefeuille. De woningen zijn nog geen 2 jaar oud en daarmee technisch en energetisch van hoge kwaliteit. De woningen zijn zijn erg gewild bij kleinere huishoudens zoals starters of senioren, dit blijkt ook uit het feit dat de leegstand feitelijk nihil is. Vanuit Appelscha zijn Assen, Drachten en Heerenveen binnen ca. 20 minuten te bereiken. Woningzoekers krijgen in dit complex echter meer woonkwaliteit tegen een beter betaalbare huur, in vergelijking tot het aanbod in de nabije steden. Dit complex draagt bij aan de doelstelling om de portefeuille van NOAH Vastgoed naar hoger technisch niveau te brengen om zodoende nog langjarig te kunnen exploiteren.”